Дія

НАДЦ долучається до ініціатив і заходів ВАДА з поширення та поглиблення антидопінгової освіти

01 березня 2024

27-29 лютого в м. Канни (Франція) Всесвітнім антидопінговим агентством спільно з Французьким агентством протидії допінгу було проведено Міжнародну освітню конференцію, присвячену важливим питанням антидопінгової освіти, зокрема заходам щодо запобігання використання допінгу, особливо на ранніх етапах спортивної кар’єри.

Глобальна освітня конференція ВАДА 2024 року мала на меті об’єднати зусилля антидопінгової спільноти з усього світу для розробки ефективних освітніх програм та обговорення нових тенденцій у сфері антидопінгової діяльності. Представники НАДЦ активно приймали участь у спільних обговореннях та дискусіях щодо забезпечення доступу до якісної антидопінгової освіти для спортсменів різного віку та рівня.

Конференція стала важливим форумом для обміну досвідом та найкращими практиками у сфері антидопінгової освіти, а також для засвоєння нових знань та ідей щодо захисту цілісності спорту. Участь НАДЦ у цьому заході підкреслює зобов’язання України щодо боротьби з допінгом у спорті та розвитку ефективної системи антидопінгової освіти для сприяння чесним та етичним спортивним змаганням.

За підсумками конференції ВАДА оприлюднила заяву про наміри зробити антидопінгову освіту обов’язковою для неповнолітніх, зокрема шляхом внесення змін до Міжнародного стандарту з освіти (ISE), яким керуються підписанти Всесвітнього антидопінгового кодексу. Така ініціатива також повинна заохочувати уряди країн світу вносити відповідні зміни до відповідних національних політик чи законодавства.

«НАДЦ підтримує ініціативи, спрямовані на забезпечення доступу до якісної антидопінгової освіти для всіх спортсменів, незалежно від їхнього віку та рівня спортивної діяльності. Ми впевнені, що введення обов’язкової антидопінгової освіти для неповнолітніх стане важливим кроком у напрямку формування чистого та етичного спортивного середовища. НАДЦ готовий активно співпрацювати з міжнародними партнерами для впровадження цієї ініціативи та забезпечення її успішного впровадження в Україні. Завдяки спільним зусиллям та підтримці антидопінгової освіти ми прагнемо створити сприятливі умови для розвитку чесного спорту та захисту здоров’я та прав спортсменів», – наголосив Директор НАДЦ Сергій Попик.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux