Дія

Налагоджується співробітництво між Міністерством освіти і науки України та НАДЦ: від антидопінгової освіти до доброчесності у спорті

1 липня підписано Меморандум про співпрацю між Міністерством освіти і науки України та Національним антидопінговим центром.

Меморандум покликаний забезпечити максимально повну імплементацію в Україні Антидопінгової конвенції Ради Європи, Міжнародної Конвенції про боротьбу з допінгом у спорті (Конвенція ЮНЕСКО), а також національного антидопінгового законодавства.

Співпраця передбачатиме проведення освітньо-наукових заходів, впровадження спеціальних тематичних курсів з антидопінгової тематики, розроблення пропозицій до освітніх програм, а також узгодження позицій під час підготовки проєктів нормативно-правових актів з антидопінгової тематики. Окрім того, сторони спрямовуватимуть свої зусилля на впровадження зарубіжного досвіду в національну практику, а також розвиватимуть практичну взаємодію у сфері наукових антидопінгових досліджень та інновацій, пропагуватимуть чистий спорт.

"Цей Меморандум є важливим кроком для зміцнення співпраці між НАДЦ та Міністерством освіти і науки України, оскільки передбачає необхідні умови для впровадження елементів антидопінгових знань на рівні як шкільної, так і вищої освіти, сприяє підвищенню рівня професійної підготовки фахівців сфери фізичної культури і спорту та професійних спортсменів. Вдосконалення заходів з антидопінгової освіти, налагодження системних наукових досліджень з антидопінгової тематики дозволять сформувати в українському спортивному та академічному середовищах розуміння важливості чистого спорту та чесних змагань", — зазначив Директор НАДЦ Сергій Попик.

"Виклики у сфері боротьби з допінгом та у сфері освіти і виховання схожі — ми боремося за доброчесність: ви в спорті, а ми в академічній сфері. Ми вимагаємо цієї доброчесності, але не завжди пояснювали тим, від кого вимагаємо, що ж таке не доброчесність. Ті, від кого вимагають виконувати правила, повинні розуміти рівень своєї відповідальності. Для України це питання національного бренду та визнання національного спорту на міжнародному рівні. Тому важливо, щоб там, де починаються серйозні і систематичні заняття спортом, інформація про заходи, спрямовані на боротьбу з допінгом, була якісно і професійно донесена до вчителя, викладача чи тренера", — зазначив Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

Директор НАДЦ та Міністр освіти і науки України обговорили також перспективи реалізації наукових досліджень з антидопінгової тематики та можливості для співробітництва з міжнародними партнерами.

Підписання Меморандуму свідчить про спільну готовність Міністерства освіти і науки України та Національного антидопінгового центру активно співпрацювати задля проведення в країні всебічної роботи з антидопінгової освіти, налагодження в системі вищої освіти наукових антидопінгових досліджень, популяризації чистого спорту.

Змагаймось чесно!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux