Дія

День НАДЦ – день чистого спорту: як імплементується національна антидопінгова програма

18 липня 2024 року в Олімпійському коледжі імені Івана Піддубного відбулися урочисті заходи з відзначення Дня Національного антидопінгового центру.

Захід зібрав численних гостей, серед яких керівники Міністерства молоді та спорту України, президент Національного олімпійського комітету України, народні депутати України, очільники провідних національних спортивних федерацій, відомі спортсмени, викладачі та здобувачі освіти Олімпійського коледжу.

Вибір місця проведення заходу був не випадковим. Олімпійський коледж є колискою колишніх, теперішніх і майбутніх чемпіонів, фахівців у галузі спорту, які повинні отримувати інформацію і знання про антидопінгову діяльність ще на ранніх етапах своєї кар’єри. Такий підхід сприятиме формуванню у молодих спортсменів розуміння важливості чистого спорту та відповідальності за власні досягнення.

Відзначення Дня НАДЦ в Олімпійському коледжі - це не лише урочистий захід, а серйозний сигнал молодому поколінню про те, що допінг і спорт несумісні. Програма заходу передбачала інформаційно-освітні презентації про функціонування антидопінгової системи та процедури допінг-контролю.

Вітаючи НАДЦ та учасників заходу, Матвій Бідний, т.в.о. Міністра молоді та спорту України підкреслив значення і роль Національного антидопінгового центру у розвитку чистого спорту в Україні, відзначивши роботу працівників центру та всіх, хто сприяє антидопінговій діяльності в країні. 

«Боротьба з допінгом є важливим елементом політики спорту в нашій країні. Від дотримання антидопінгових правил залежить визнання спорту на міжнародній арені. Ми повинні забезпечити чесну конкуренцію у спорті та захистити здоров’я наших спортсменів», - наголосив М. Бідний.

У заході також взяв участь голова Наглядової ради НАДЦ, заступник Міністра молоді та спорту України Андрій Чесноков, який підкреслив важливість нового національного законодавства у розвитку антидопінгової інфраструктури України та висловив підтримку ініціативи з встановлення Дня НАДЦ: 

«Міністерство молоді та спорту активно підтримує гасло НАДЦ — «Змагаймось чесно!» — і активно просуває принципи чистого спорту в своїй діяльності».

Президент НОК України Вадим Гутцайт акцентував на важливості антидопінгової роботи в країні, на результативності практичної діяльності НАДЦ. 

«НОК має нульову толерантність до допінгу. Ми виступаємо за чистий спорт - тому в повній мірі підтримуємо ініціативи і заходи Національного антидопінгового центру», - відзначив В. Гутцайт.

Учасників заходу привітали Ольга Саладуха, народний депутат України, Голова Підкомітету з питань спорту вищих досягнень та спортивної діяльності, в.о. Президента Федерації легкої атлетики України та Едуард Прощук, народний депутат України, голова міжфракційного депутатського об’єднання «Національна спортивна платформа», Перший віце-президент Асоціації спортивної боротьби України.

За досягнення в антидопінговій роботі відомчими відзнаками Міністерства молоді та спорту України, Національного олімпійського комітету України та НАДЦ були відзначені співробітники центру, офіцери допінг-контролю, окремі члени Дисциплінарної та Апеляційної антидопінгових комісій, голова Комітету терапевтичного використання НАДЦ.

З метою популяризації чистого спорту, НАДЦ було започатковано тематичні номінації – «Внесок в антидопінгову освіту», «Внесок в антидопінгову взаємодію» та «ОДК-рекордсмен». Федерація легкої атлетики України визнана переможцем номінації «Внесок в антидопінгову освіту», Асоціація спортивної боротьби України – переможцем номінації «Внесок в антидопінгову взаємодію», а допінг-офіцер Андрій Гоменюк переміг у номінації «ОДК-рекордсмен».

Вручаючи відзнаки переможцям номінацій директор НАДЦ Сергій Попик подякував їх переможцям за внесок в популяризацію спорту без допінгу. 

"Ми віримо, що чистий спорт - це основа справедливих змагань і здорового майбутнього для наших спортсменів. Саме тому ми і докладаємо зусиль для розбудови НАДЦ, фахової підготовки наших співробітників, налагодження взаємодії з усіма тими, хто розвиває український спорт, опікується національною спортивною інфраструктурою. День НАДЦ – це професійне свято усіх тих, хто причетний до антидопінгової діяльності в нашій країні і до боротьби за чистий спорт" - зазначив С. Попик.

Синергія чистого спорту - запорука успіху!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux