Дія

Україна представлена на Антидопінговому саміті країн Центральної та Східної Європи у Бєлграді

16 жовтня 2024

16 жовтня в Бєлграді, столиці Республіки Сербія, розпочав роботу другий Антидопінговий саміт країн Центральної та Східної Європи.

Участь у саміті беруть керівники антидопінгових організацій з 27 країн, президент Всесвітнього антидопінгового агентства Вітольд Банька та інші функціонери ВАДА, Міністр спорту Республіки Сербія Зорян Гажіч, фахівці та експерти з антидопінгової роботи.

У центрі уваги дискусій і обговорень під час саміту питання глобального та регіонального співробітництва, перспективи ухвалення нового Всесвітнього антидопінгового кодексу та Міжнародних стандартів з антидопінгової роботи, які набудуть чинністю з 2027 р.

Важливе місце в роботі зібрання займає тематика антидопінгової освіти - як ключового механізму в запобіганні порушень антидопінгових правил.

Керівники НАДО обмінюються думками з кращих практик організації і проведення тестувань, обробки результатів і розслідувань порушень антидопінгових правил, які мають однакову природу і зміст, незважаючи на регіональні особливості.

«Український НАДЦ - займає сьогодні чільне місце в світовій антидопінговій інфраструктурі. Це сучасна антидопінгова організація, яка розвивається відповідно до кращих практик внутрішнього управління та організації практичної діяльності. Результати, яких ми досягли впродовж останніх 1,5 року, зокрема в налагодженні взаємодії і співпраці з такими ключовими стейкхолдерами як ВАДА, Мінмолодьспорту, парламентський комітет з питань молоді і спорту, міжнародні та національні спортивні федерації, зарубіжні антидопінгові організації, ключові національні навчально-тренувальні та спортивні обʼєкти, справлять враження. Ми високо цінуємо як постійну підтримку, так і позитивні оцінки з боку ВАДА нашої роботи з тестування та обробки результатів, освітніх та інформаційних антидопінгових заходів. В центрі нашої постійної уваги інтереси українських спортсменів, які мають змагатися в рівних і чесних умовах, бути обізнаними та всебічно поінформованими, юридично і адміністративно захищеними. Таким є сучасний підхід до антидопінгової роботи в нашій країні», - вважає Сергій Попик, директор НАДЦ.

Працюємо спільно, змагаємося чесно!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux